KREĆE 1. HRVATSKA BOĆARSKA LIGA I HRVATSKA ŽENSKA BOĆARSKA LIGA

Ovaj vikend na rasporedu su zaostali susreti 5. kola 1.HBL-e skupine sjever i 4. kola HŽBL-e.

Dok još uvijek boćari u Francuskoj, Italiji i Sloveniji miruju, nakon 1.12.2020.godine kada je odigran zaostali susret 5. kola 1. HBL-e skupine sjever između BK Pule i BK Funtane, ovaj vikend slijedi nastavak natjecanja u najelitnijem razredu muškog i ženskog boćanja. Prekidu izazvanom mjerama stožera CZ RH zbog loše pandemijske situacije došao je kraj. Nažalost, ne i za 2. HBL jug koja će sa svojim susretima morati još malo pričekati poboljšanje epidemiološke situacije i ukidanje mjera.
Ovaj vikend na rasporedu su zaostali susreti 5. kola 1.HBL-e skupine sjever i 4. kola HŽBL-e. U Poreču derbi igraju Istra Poreč i Vargon. Zaostali susret 5. kola također igraju u Rijeci, Kukuljanovo i Pazin, dok će se susret 4. kola između Vargona i Pule odigrati 9.veljače u 18 sati.
Kod boćarica sastaju se Komiža i Čavle ŠB u nedjelju 24.1. u Komiži u zaostalom susretu 4. kola.  Zaostali susret 5. kola igraju Labin i Komiža 6.veljače. Dan kasnije i zaostali susret 3. kola uz zamjenu domaćinstva igraju Nova Veruda i Komiža. Redovno 6. kolo HŽBL-e na rasporedu je 14.2.2021.godine.
Redovno 6. kolo 1. HBL-e koje je na rasporedu 30.1.2021.godine donosi nam nekoliko zanimljivih susreta. U Puli se sastaju neporaženi aktualni prvak iz sezone 19/20 Pula i prvak iz sezone 18/19 Istra iz Poreča. U Rijeci još jedan zanimljiv susret između ekipa koje se nadaju plasmanu u završnicu 1. HBL-e, Vargona i Zrinjevca. Na jugu izdvajamo susrete Metkovića i Sokol Orbica te Hajduka Rašice i Otoka. Sve su to susreti ekipa iz gornjeg dijela ljestvice, koje su ovu natjecateljsku sezonu ušle s ambicijama da pored gotovo već sigurnog “dream teama” iz Basta osiguraju nastup na završnici 1. HBL-e, a posebno da sačuvaju prvoligaški status i u sezoni 21/22 kada će se u jedinstvenoj 1. HBL natjecati ponovno 10 najboljih.
Kao i do sada odigrani susreti 1. HBL-e i HŽBL-e i nastavak natjecanja u sezoni 20/21 održava se uz stroge epidemiološke mjere i bez prisustva gledatelja. Nadamo se da će COVID 19 u nastavku natjecanja zaobići ekipe 1. HBL-e i HŽBL-e te da će se susreti igrati prema kalendaru usvojenom na sjednici Izvršnog odbora HBS-a od 7. siječnja 2021.godine. Hrvatski boćarski savez će i dalje pokušati osigurati prijenose sa zanimljivijih susreta 1. HBL-e.

Datum objave: 22.01.2021.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez