Komentar 14.kola 1.HBL-e

14. kolo 1. HBL-e donijelo je nekoliko zanimljivih susreta. U derbiju kola u Puli susrela se je trećeplasirana Pula s drugoplasiranim Zrinjevcem. U susretu kojeg su bolje otvorili “vrtlari” prevagu je donijela disciplina preciznog izbijanja u kojem su “oba tepiha” otišla na stranu Puležana. Odličnu igru pokazao je ove sezone “glavna lokomotiva” Pule Petar Barlian, […]

14. kolo 1. HBL-e donijelo je nekoliko zanimljivih susreta. U derbiju kola u Puli susrela se je trećeplasirana Pula s drugoplasiranim Zrinjevcem. U susretu kojeg su bolje otvorili “vrtlari” prevagu je donijela disciplina preciznog izbijanja u kojem su “oba tepiha” otišla na stranu Puležana.
Odličnu igru pokazao je ove sezone “glavna lokomotiva” Pule Petar Barlian, koji je u krugu savladao ponajboljeg hrvatskog igrača Peru Ćubelu s 29 ostvarenih punata i tako mu uzvratio za poraz iz prvog kruga igara. U drugom derbiju kola Biston Brela hvatao je kod kuće priključak vrhu tablice kako bi osigurao “kartu” za finalni turnir u Puli. Međutim, Istra Poreč pokazala je i na ovom teškom gostovanju zašto je trenutno prva na tablici. U utakmici u kojoj je pet susreta završilo s puntom, dva razlike neizvjesnost je trajala do isteka vremena i kraja u igri trojke u kojoj je Istra slavila s 11-9 i samim time osigurala vrijednu ukupnu pobjedu od 12-14. Ponovno odličan kod Istre Steven Benolić s tri pobjede, kod domaćina tri pobjede ostvario je Mario Grančić. U Pazinu zahuhtali Vargon otišao je praznih džepova u Rijeku. Rezultat od 19-7 dovoljno govori o uvjerljivoj pobjedi Pazinjana. Ekipa Pazina nastavlja s dobrim igrama od kada je kormilo ekipe preuzeo Valter Ivančić. Iako ih do kraja prvenstva očekuje težak raspored Pazinjani još uvijek u nekim kombinacijama mogu dohvatiti četvrto mjesto koje ih vodi na finalni turnir u Pulu. Kod Pazinjana odlična igra Alena Guština (6 poena) i Ninija Stranića (5 poena). Sokol Orbico i Metković imali su lak zadatak kod već otpisanih Lovrana i Gorčine. Uknjižili su 3 boda koji ih još uvijek ostavljaju u borbi za četvrto mjesto.
U 15. kolu koje je na rasporedu 16. ožujka, ističemo gostovanje Zrinjevca na Podvežici i Puležana u Bastu. Samo pobjede Pulu i Zrinjevca ostavljaju u igri za prvo mjesto. Njihovom porazu bi se sigurno najviše radovala Istra koja bi time sigurno osigurala prvu poziciju u doigravanju.

Datum objave: 11.03.2019.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez