Karlo Šaban i Luka Gašpar dobitnici nagrade „Dražen Petrović“

Karlo Šaban i Luka Gašpar dobitnici nagrade „Dražen Petrović“ u kategoriji „Najuspješniji sportski par, štafeta ili posada mlađih dobnih kategorija“

Svečana dodjela nagrada održana je 10.rujna ispred Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović u Zagrebu.

Nagrada „Dražen Petrović„ dodjeljuje se darovitim mladim sportašima i ekipama u obje konkurencije za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj. Nazvana po Draženu Petroviću, jednom od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.) koji je preminuo, ustanovljena je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora 9. rujna 2006. a prvi put dodijeljena u rujnu 2007. godine u povodu proslave dana osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. Nagrada je pisana povelja sa stiliziranim likom Dražena Petrovića, novčan iznos i prikladni poklon. Odluku o izboru dobitnika Nagrade donosi Odbor kojeg čine predstavnici Vijeća HOO-a, Hrvatskog zbora sportskih novinara i Hrvatskog kluba olimpijaca.

Datum objave: 10.09.2020.