Juniorsko prvenstvo Hrvatske

Od 19. do 23. srpnja 2017. godine sa središtem događanja u Ročkom Polju nedaleko Buzeta, u odličnoj suorganizaciji Boćarskog kluba Istra Aluminij i Zajednice boćarskih klubova Grada Buzeta, održano je ovogodišnje prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke.

Osim boćališta u Ročkom Polju, za dio natjecanja korištena su i boćališta u obližnjima Roču i Lupoglavu.

Na prvenstvu je nastupilo ukupno 38 juniora i 11 juniorki iz šest županije, Primorsko-goranske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Osječko-baranjske i Istarske. Podijeljno je ukupno 48 medalja, po 24 u konkurenciji juniora i juniorki u šest disciplina: pojedinačno klasično, parovi klasično, bližanje i izbijanje u krug, brzinsko izbijanje, štafetno izbijanje i precizno izbijanje.

Medalje je ukupno osvojilo 14 boćara i 9 boćarica, dok se naslovima prvaka Hrvatske okitilo sedam boćara, Mateo Načinović (Vargon), Vedran Glavić (Istra Aluminij), Filip Matijašić (Pazin), Dajan Jurman (Pazin), Dario Juričić (Vargon), Luka Gašpar (Ploče) i Duje Pirić (Nada), te tri boćarice, Carrolina Bajrić (Čavle ŠB), Ria Vojković (Komiža) i Ira Nimčević (Čavle ŠB).

Prema ostvarenim plasmanima najuspješnijim pojedincima prvenstva proglašeni su Mateo Načinović (Vargon, Rijeka) koji je osvojio po dvije zlatne (brzinsko i štafetno izbijanje) i srebrne (pojedinačno i precizno izbijanje), te jednu brončanu medalju (parovi) i Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) koja je osvojila tri prva (krugovi, parovi i štafetno izbijanje), dva druga (brzinsko i precizno izbijanje) i jedno treće mjesto (pojedinačno).

Zanimljivo je da je isti broj medalja iste vrijednosti osvojila i Ria Vojković (Komiža), tri zlatne (pojedinačno, brzinsko i precizno izbijanje), dvije srebrne (parovi i krugovi), te brončanu (štafetno izbijanje), ali je Bajrić do svoje bronce stigla osvojivši treće, a Vojković četvrto mjesto.

REZULTATI:

Prvenstvo RH

(Kristijan Klarić)

Galerije

Ph juniori i juniorke,Roč

Datum objave: 25.07.2017.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez