Juniorska reprezentacija Hrvatske osvojila 1.mjesto na Alpe-Adria turniru

U organizaciji Istarskog boćarskog saveza i suorganizaciji Boćarskog kluba Istra Poreč u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože u subotu i nedjelju, 6. i 7. srpnja odigrao se drugi međunarodni ekipni juniorski Alpe – Adria.

Na drugom međunarodnom ekipnom juniorskom turnmiru Alpe – Adria održanog 6. i 7.srpnja u Poreču, u organizaciji Istarskog boćarskog saveza te suorganizaciji boćarskog kluba Istra Poreč boćarki hrvatske reprezentacije osvojili su 1. mjesto.

Članovi juniorske reprezentacije u sastavu: Ria Vojković (Komiža), Filip Matijašić (Pazin), Lovro Šipek (Sveti Jakov, Jadranovo), Leon Petz (Vargon, Rijeka), Filip Klarić (Drivenik, Općina Vinodolska), izbornik Čedo Vukelić, te pomoćnik izbornika Vjekoslav Matetić.

U 1.kolu reprezentacija Hrvatske pobijedila je selekciju Istarske županije rezultatom 14:2. Nakon toga naši reprezentativci bili su uspješni i protiv selekcije F.V.G. Veneto, te je rezultat 2.kola glasio 13:3. U 3. kolu reprezentacija Hrvatske susrela se s reprezentacijom Slovenije. Rezultat je bio neizvjestan do samog kraja. U prvim igrama hrvatska trojka pobijedila je slovensku rezultatom 7:6, dok su bodovi u pojedinačnom klasičnom otišli na stranu Slovenije, a rezultat je glasio 9:8. Zatim su uslijedila dva brzinska izbijanja gdje su hrvatski reprezentativci izgubili u oba susreta, te je ukupan rezultat bio 2:6 za Sloveniju. Slijedi precizno izbijanje gdje Leon Petz (Vargon) s novim državnim juniorskim rekordom od 29 punata osvaja nova dva boda za Hrvatsku, te smanjuje vodstvo Slovenije na 4:6. Filip Klarić i Lovro Šipek u štafetnom izbijanju pogađaju 42/56, no Slovenci pogađaju 47/57, te ukupan rezultat glasi 4:8 za Sloveniju. U samoj završnici susreta, hrvatski reprezentativci pobjedili su u obje discipline završne faze. U paru klasično Hrvatska slavi rezultatom 9:7, dok u bližanju i izbijanju u krug Ria Vojković uvjerljivo pobjeđuje rezultatom 27:17, te samim time rezultat finala glasi 8:8. U slučaju neriješenog susreta gledao se zbroj malih punata, a Hrvatska je bila u tom dijelu bolja od Slovenije  184:182 (+2 punta).

 

Konačni redoslijed:

1. Hrvatska

2. Slovenija

3. selekcija Istarske županije

4. slekcija regije F.V.G.Veneto

 

Ria Vojković proglašena je najboljom igračicom turnira i najboljom igračicom u disc. bližanje i izbijanje u krug. Leon Petz proglašen je najboljim igračem u disc. precizno izbijanje. Slovenski reprezentativci  ponijeli su titulu najboljih u brzinskom i štafetnom izbijanju.

Datum objave: 09.07.2019.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez