JE Bk Sv. Jakov i Raffa Gorčina nastupaju u KEP-u

Juniorska ekipa Bk Sveti Jakov iz Jadranovog sudjelovat će na 1. Kupu europskih prvaka za sportaše do 18 godina koji će se održati 26. do 27. studenog 2022. godine u Pont Sant Martin u Italiji, a Bk Gorčina raffa natječe se u završnici Kupa europskih prvaka 2022 CER.

Na 1. Kupu europskih prvaka sudjeluju Bk Sveti Jakov iz Hrvatske, Val de Drome iz Francuske, Bk Pliskovica iz Slovenije i Bassa Valle Helvetia iz Italije.

Za ekipu Sv. Jakova nastupit će Lovro Špek, Žarko Jerčinović, Filip Klarić, Adrian Šipek, Leon Brnić, Luka Tus, Luka Tomić, te Ana Stančić (Žbk Pula) i Klara Širola (Bk Kastav) jer ekipe u sastavu moraju imati i dvije boćarice. Pomoćni trener Vjekoslavu Matetiću bit će Karlo Šaban.

Utakmica se sastoji od dosciplina: štafetno izbijanje, dva precizna i brzinska izbijanja, dva bližanja i izbijanja u krug, dva pojedinačna i para klasično.

Raffa ekipa Gorčina iz Omiša stigla u Bergamu  će od 24. – 27. studenog 2022. godine sudjelovati na  završnici Kupa europskih prvaka na kojem sudjeluju prvaci Italije, Njemačke, Slovačke, Poljske, San Marina, Švicarske, Mađarske, Turske, Austrije i Hrvatske.
Omišani su stigli u najjačem sastavu:
Tonći Jerić, Luka Žure, Ivica Mikas, Mateo Jurčević, Domenik Šušnjara i trener-voditelj Ante Tonći Jurjević.

Datum objave: 24.11.2022.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez