Juniori Pazina prvaci HJBL-e

Juniorska ekipa Pazina uz vodstvo trenera Valtera Ivančića na dvodnevnom završnom turniru Hrvatske juniorske lige, odigranom u boćarskoj dvorani u Bastu u Baškoj Vodi i u Sinju, osvojila je naslov juniorskih prvaka Hrvatske.

Pazinjani su kao prvoplasirana momčad HJBL-e sjever na završnom turniru bili plasirani izravno u polufinale u kojem im je suparnik bila selekcija Splitsko-dalmatinske županije koja je prethodno u četvrtfinalu pobijedila riječki Vargon 13:9. Nakon uzbudljivog nadmetanja polufinale je okončano izjednačenim rezultatom 11:11 te se pitanje prolaska u polufinale moralo rješavati kroz dodatnu igru (po tri boćara iz svake ekipe bližaju boću u krug, a po tri izbijaju balina) u kojoj su pazinski juniori bili bolji 3:1.

Pazinjani su u finalu s tijesnih 12:10 savladali  Sveti Jakov iz Jadranova. Presudila su četiri osvojena poena pazinskih juniora u tehničkim disciplinama (precizno i štafetno izbijanje) naspram dva poena iz Jadranova (brzinsko izbijanje). Posebno je uzbudljiva bila štafeta u kojoj su Dajan Jurman i Filip Matijašić za jedan pogodak bili bolji od Lovre Šipeka i Filipa Klarića (40:39). Time su se mladi boćari Pazina, nakon prošle godine osvojene titule viceprvaka na završnom turniru u riječkom boćarskom domu na Podvežici, ove godine popeli na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Pazin je završni turnir odigrao u sastavu: Filip Matijašić, Dajan Jurman, Adrian Radola, Frančesko Guštin, Andy Milotić, Martin Štihović i Nino Majcan, dok su u ovogodišnjem prvenstvu još igrali Luigi Šimac, Mateo Ventin, Tino Majcan, Mateo Štihović, Alex Brajković, Đordano Ferenac i Mateo Matošević

Na juniorskoj završnici u Dalmaciji Filip Matijašić je proglašen najboljim igračem lige, dok je za najbolju igračicu proglašena Ria Vojković iz Komiže s otoka Visa (Splitsko-dalmatinska županija) inače najbolja hrvatska juniorka.

Splitsko-dalmatinska županija je na koncu osvojila treće mjesto pobijedivši u dodanoj igri Dubrovačko-neretvansku županiju.

(K.Klarić)

Galerije

Završni turnir HJBL 2018./2019.

Datum objave: 30.04.2019.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez