Hrvatskoj zlato, 3 srebra i 5 bronci sa SP

Na završenom svjetskom prvenstvu za mlade i seniore održanom u Francuskom Martiguesu od 14. do 18. rujna 2021. hrvatski reprezentativci osvojili su zlatnu, 3 srebrne i 5 brončanih medalja.

Hrvatska boćarska reprezentacija predvođena izbornikom U18 Čedom Vukelićem i izbornikomU23 Vjekoslavom Matetićem osvojila je ukupno 9 medalja.

U kategoriji do 23 godine Karlo Šaban osvojio je zlato u disciplini pojedinačno klasičnoKarlo je u paru s Ivanom Čorićem osvojio i broncu u disciplini par klasično, a Luka Gašpar srebro u preciznom izbijanju i broncu u brzinskom izbijanju.

U kategoriji do 18 godina Filip Klarić osvojio je srebro u disciplini precizno izbijanje, a Lovro Šipek srebro u disciplini pojedinačno klasično, te broncu u štafetnom izbijanju s Filipom Klarićem.

Brončani su u seniori; Marino Miličević u disciplini brzinskog izbijanja, te u disciplini mješovita štafeta Ria Vojković i Bruno Kraljić.

Na Svjetskom prvenstvu pravdu je dijelio međunarodni sudac Oliver Nadenić.

Ovim uspjehom opravdana su očekivanja ljubitelja boćarska, čestitamo igračima i njihovim izbornicima na postignutom uspjehu!
Doček Hrvatske reprezentacije očekuje se u večernjim satima u Jadranovu. Pozivamo Vas sve da se pridružite i dočekate Hrvatsku reprezentaciju.

Galerije

SP Martigues, 2021. - osvajači medalja

Datum objave: 18.09.2021.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez