Hrvatski rekord pulske štafete i pobjeda Pazina u Zagrebu

Pulska štafeta u sastavu Darijan Živolić i Benjamin Guštin postavila je novi hrvatski rekord u štafetnom izbijanju s 57 pogotka od 60 izbačaja.

Susret između Istre i Pule igran u Poreču završio je neriješenim ishodom iako je pobjeda mogla otići i na jednu i na drugu stranu. U taktičnom nadmudrivanju voditelja pri sastavljanju ekipe susret su u konačnici odlučivale discipline pojedinačno klasično između Vedrana Špelića i Marija Percana koja je završila neriješenim ishodom i susret trojke koji je dobila ekipa Istre iako je Pulska trojka povela s 8-2. Kod Istre Poreč vrlo uspješan Steven Benolić s tri pobjede. Odličan je ponovno u pulskom sastavu bio Petar Barlian s tri pobjede, kao i Darijan Živolić s izvedbama u brzinskim disciplinama.

U Zagrebu iznanađenje! Ekipa Pazina je nakon pobjede u prvom dijelu prvenstva  protiv Zrinjevca u Pazinu (15-11), ponovno slavila ovog puta  i u Boćarskom domu u Zagrebu s 14-12. Izgleda da je iskusni Valter Ivančić  kao novi voditelj Pazinjana pronašao pravi sastav  i podignuo formu svoje ekipe. U ekipi Pazina odličan Alen Guštin s maksimalne tri pobjede. Ovim porazom ekipa Zrinjevca je propustila priliku zasjesti sama na vrh tablice i još više učinila zanimljivu borbu za vrh. U “3 boda razlike” na vrhu su se smjestile ekipe Istre, Zrinjevca i Pule. Pobjedom Vargona protiv Gorčine i Sokola protiv Biston Brela u dalmatinskom derbiju situacija se je maksimalno zakomplicirala i u borbi za 4. poziciju, posljednje mjesto koje vodi na doigravanje u Pulu 13. i 14.travnja. Susret Sokola i Bistona bio je pravi derbi dviju “temperamentnih ekipa s juga”. Susret je odlučen u posljednjem krugu igara u disciplini pojedinačno klasično  gdje je u napetoj završnici Ante Grančić slavio protiv Vedrana Crnčevića s 13-10  i time osigurao svojoj ekipi pobjedu 14-12. Nakon ovog 13. kola četvrtoplasirani Vargon s 22, petoplasirani Biston s 21 i šestoplasirani Sokol s 20 boda sigurno vide svoju šansu za nastup u Puli. Kombinacija je kao i za vrh tablice bezbroj što potvrđuje činjenicu da je ovo prvenstvo,  iako oslabljeno odlaskom naših najboljih igrača u talijanske klubove, jedno od najizjednačejnijih prvenstva 1. HBL-e u povijesti. U posljednjem susretu 13. kola Metković je savladao kod kuće Lovran s 22-3. Dobra igra mladog hrvatskog reprezentativca Luke Gašpara s tri pobjede.

 

Datum objave: 04.03.2019.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez