Hrvatski olimpijski dan i boćanje

Hrvatski olimpijski dan je jedinstveni naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju koja se obilježava 10. rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. u proslavi HOD-a u Rijeci predstavljeno je i boćanje zahvaljujući angažmanu boćara i boćarica iz BS Primorsko-goranske županije.

Demonstraciju boćanja obavili su boćari iz BK Sv.Jakov-Jadranovo: Lovro Šipek, Žarko Jerčinović i Filip Klarić, iz BK Vargon-Rijeka: Karlo Vukelić, Leon Petz, Fran Jakominić i Ivan Šokić,te boćari iz BK Lovran: Dario Beganović, Neben Brubinjak, Mario Sirotnjak i Mateo Mihalić. Uz njih osnove su pokazivali i treneri Čedo Vukelić, Nives Jelovica i Anton Bučević.

U sklopu programa demonstrirani su atletika, boćanje, gimnastika, judo, karate, kendo, kickboxing, košarka, odbojka,  rukomet, teakwondo, tenis i veslanje, a na štandovima se moglo saznati i o plivanju, sinkroniziranom plivanju, ronilaštvu, skokovima u vodu, vaterpolu, streličarstvu, sportu za osobe s invaliditetom te programu za djecu Sportska početnica.

Datum objave: 12.09.2018.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez