Hrvatska ženska boćarska liga – doigravanje

Temeljem odredbi članka 2. Propozicija o državnim natjecanjima Hrvatskog boćarskog saveza – Hrvatska ženska boćarska liga sezona 2017./18. po završetku temeljnog dijela ligaškog natjecanja igra se doigravanje za naslov ekipnih prvakinja Hrvatske u kojem sudjeluju četiri prvoplasirane ekipe sa završne prvenstvene ljestvice lige

Temeljem usvojenog kalendara natjecanja HBS-a termin prvih susreta polufinala doigravanja je 4. svibnja 2018. godine.
Sukladno navedenom, te dogovoru klubova prvi polufinalni susreti doigravanja odigrat će se u sljedećim terminima:

Drenova – Čavle ŠB – petak, 4. svibnja u 17.30 sati, BC Podvežica
Labin – Komiža – nedjelja, 6. svibnja u 9.30 sati

Uzvratni susreti polufinala na programu su 11. svibnja 2018. godine.
Prvi susret finala na programu je 18. svibnja, a uzvrat 25. svibnja 2018. godine.

Prema odredbama članka 2. predmetnog Pravilnika u doigravanju za ukupno ostvarenu pobjedu u jednoj utakmici dobivaju tri (3) boda, a za neriješen rezultat jedan (1) bod. Ukupni pobjednik je ekipa koja je iz dvije utakmice prikupila više bodova. U slučaju bodovne izjednačenosti dvije ekipe iz dvije utakmice, (3:3 ili 2:2) kako bi se dobio ukupan pobjednik nakon druge utakmice se igra dodatna igra u kojoj po tri boćarice iz svake ekipe bližaju po jednu boću u krug, a po tri izbijaju balina (kao u europskom Kupu prvaka). Razlika u osvojenim i izgubljenim poenima i puntima iz dva susreta u doigravanju se ne uzima u obzir za određivanje ukupnog pobjednika iz dvije utakmice.

(K.Klarić)

Datum objave: 03.05.2018.