HRVATSKA NAJUSPJEŠNIJA NACIJA SVIJETA

Hrvatska je prvi put najuspješnija nacija na velikom natjecanju na Svjetkom prvenstvu za boćarice i
mješovite discipline koje se od 8.-11. studenog 2023.godine održavalo u Rumillyu u Francuskoj. Carrolina Bajrić, Ria Vojković, Nikol Belasić, Nives Jelovica, Ema Maršanić, Marino Milićević i Marin Ćubela predvođeni direktorom reprezentacija Vjekoslavom Matetićem i izbornikom Čedom Vukelićem osvojili su ukupno 5 medalja i Hrvatska je zauzela prvo mjesto po osvojenim medaljama i po bodovanju svih disciplina.

Zlatne medalje osvojile su Carrolina Bajrić i Ria Vojković u brzinskom štafetnom izbijanju i Nikol Belasić i Carrolina Bajrić u paru klasično.
Srebrnu medalju osvojila je Ria Vojković u pojedinačnom klasično.
Brončanu medalju osvojili su Nives Jelovica u preciznom izbijanju i mješovita brzinska štafeta Ria Vojković i Marino Milićević. U preostale dvije discipline plasman u 1/4 finalu ostvarili su Nives Jelovica i Marin Ćubela u mješovitom krugu i Ema Maršanić u brzinskom izbijanju.
ČESTITAMO!
Hrvatska delegacija u čijem su sastavu i dopredsjednik saveza Igor Banovac, Boris Nadenić međunarodni tehnički delegat i Oliver Nadenić međunarodni sudac očekuje se na zagrebačkom aerodromu u nedjelju u 14 sati.

SP za boćarice i mješovito, Rumilly FR 8.-11.11.2023

Datum objave: 12.11.2023.