Hrvatska najbolja na IV. ABC turniru Alpe-Adria do 18 godina

Hrvatska je osvojila 1.mjesto na IV. izdanju ABC turnira Alpe-Adria za igrače do 18 godina održanom 2. – 3.travnja u Kastvu na kojem su još nastupile reprezentacija Slovenije, selekcija Istarskog boćarskog saveza i zajednička selekciju talijanskih regija Furlanija – Venecija – Julijska krajina (FVG) i Veneto.

U subotu su na početku odigrana dva kola natjecanja, nakon kojih je predsjednik BK Kastav Davor Zubović svečano otvorio međunarodni turnir.

U nedjelju je odigrano posljednje 3. kolo natjecanja i podjela nagrada i priznanja. Predsjednik HBS-a Denis Peršić uručio je pehare pobjednicima i zahvalu Bk Kastav i Gradu Kastvu za uspješnu organizaciju, a pehar za najboljeg brzinca i najboljeg igrača turnira osvojio je hrvatski reprezentativac Filip Klarić.

Rezultati po kolima:

1.kolo

Hrvatska – FVG Veneto – 10 : 2        https://hrvatski-bocarski-savez.hr/cdn/content/2022/04/1.-kolo-HR-FVG-V_.pdf

IBS – Slovenija – 4 : 8     https://hrvatski-bocarski-savez.hr/cdn/content/2022/04/1.-kolo-IST-SLO.pdf

2.kolo

Slovenija – FVG Veneto –  8  :  4     https://hrvatski-bocarski-savez.hr/cdn/content/2022/04/2.-kolo-FVG-V.-SLO.pdf

Hrvatska – IBS  – 8  :  4  https://hrvatski-bocarski-savez.hr/cdn/content/2022/04/2.-kolo-IST-HR.pdf

3. kolo

Hrvatska – Slovenija  –  10  :  2     https://hrvatski-bocarski-savez.hr/cdn/content/2022/04/3.-kolo-HR-SLO.pdf

FVG Veneto – IBS  – 5  :  7   https://hrvatski-bocarski-savez.hr/cdn/content/2022/04/3.-kolo-FVG-V.-IST.pdf

Konačan redoslijed:

1. Hrvatska