HRVATSKA 1 pobjednik turnira Sv.Vid 2017.

Na tradicionalnom boćarskom turniru „Sveti Vid 2017.” održanom u subotu 10.6. u Boćarskom domu Podvežica u Rijeci nastupilo je 16 parova iz Slovenije i Hrvatske.

Turnir je ove godine organiziran za mlade boćare i boćarice kadetskog uzrasta (U15), a naslov pobjednika i pobjednički pehar uvjerljivo je osvojio par Hrvatska 1 za koji su igrali Lovro Šipek („Sveti Jakov”) i Karlo Vukelić („Vargon”).
Šipek i Vukelić su u finalu uvjerljivo s 13:0 nadigrali par Rijeke, a prije toga su nadigrali i sve protivnike koje su imali do finala.
Najugodnije iznenađenje turnira bio je par Rijeke za koji su igrali Gabrijel Ivančić i David Petz („Vargon”). Njih su dvojica došla do finala na način da su u polufinalu izbacili Sloveniju 1 i tako onemogućili ogled najboljih hrvatskih i slovenskih parova u završnici turnira.
Boćarski turnir „Sveti Vid”  nalazi se u kalendaru Međunarodne boćarske federacije  (F.I.B.) i jedan je od najjačih boćarskih turnira za mlade boćare koji se tradicionalno održava u Rijeci uz blagdan svetog Vida zaštitnika Grada Rijeke, a pehare najboljima na turniru predao je Dragan Putica, povjerenik F.I.B.- e.
Rezultati natjecanja:
http://hrvatski-bocarski-savez.hr/cdn/content/2017/06/Sv.-VID-2017.pdf
(I. Šubat)

Datum objave: 12.06.2017.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez