HOO poziva vrhunske sportaše na radionicu o “karijeri nakon karijere”

Zagreb, 17. listopada 2017. – Kako što lakše sportsku karijeru zamijeniti novom – na tržištu rada, vrhunski hrvatski sportaši mogu saznati i na jednodnevnoj radionici koju Hrvatski olimpijski odbor (HOO) organizira u suradnji s Olimpijskom solidarnosti Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO). Radionica, izvornog naziva IOC ACP Outreach workshop, održat će se 11. prosinca 2017. godine u zagrebačkom hotelu Westin.

Outreach workshop je MOO-ov program, pokrenut u sklopu šireg programa namijenjenog „karijeri nakon karijere“ sportašica i sportaša (Athlete Career Programme ACP – Outreach Programme) i njihovu prelasku u novu sferu životnog djelovanja (Athlete Career Transition – ACT).

Program je, namijenjen vrhunskim sportašicama i sportašima I., II. i III. kategorije (prema kriterijima HOO-a), posebice onima koji su završili aktivnu sportsku karijeru ili je planiraju uskoro završiti, te se namjeravaju uključiti na tržište rada. Glavni cilj je olakšavanje tranzicije u novu karijeru nakon one sportske. Radionicom se nastoji pomoći vrhunskim sportaši(ca)ma u iskorištavanju svih prednosti i mogućnosti koje navedeni programi pružaju, kao i upoznavanje s drugim programima u organizaciji Olimpijske solidarnosti MOO-a. Program radionice provodit će na engleskom jeziku međunarodni stručnjaci, koje je angažirao MOO, i predstavnici agencije Adecco Hrvatska.

HOO upućuje javni poziv svim zainteresiranim vrhunskim sportaši(ca)ma da se prijave za sudjelovanje u radu (IOC ACP Outreach workshop) radionice, uz napomenu da je broj sudionika ograničen na 40, te će prednost imati oni koji zadovoljavaju navedene kriterije i koji se ranije prijave.

Prijave traju do 20. studenoga 2017. godine putem e-pošte na adresu: [email protected] .

Nakon popunjavanja predviđenog broja, sudionici će dobiti i detaljne informacije o programu rada radionice.

izvor: hoo/vk

Datum objave: 18.10.2017.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez