Filip Klarić najbolji na PH u Jadranovu

Jučer je u Jadranovu završeno pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u boćanju za juniore u organizaciji Boćarskog kluba „Sveti Jakov”. Uz plaketu za odličnu organizaciju natjecanja, koju je domaćinima predao Damir Jasić, predstavnik Hrvatskog boćarskog saveza, Jakovari su osvojili i najviše odličja, a u četiri od šest disciplina osvojili su naslove prvaka Hrvatske.

Najbolji igrač Prvenstva je Filip Klarić koji je naslove prvaka Hrvatske osvojio u 3 discipline (bližanje i izbijanje u krug, brzinsko izbijanje i štafeta s Lovrom Šipekom), čime je Klarić ponovio prošlogodišnje rezultate s PH U18. Novim naslovima pridodao je srebrnu medalju u pojedincu i brončanu u preciznom izbijanju.
Lovro Šipek je osvojio dva naslova prvaka Hrvatske (pojedinačno klasično te štafeta s Filipom Klarićem) srebrnu medalju u krugu te dvije brončane medalje (u brzincu i paru s Kristijanom Kneževićem).
Naslov prvaka Hrvatske u preciznom izbijanju pripao je Ivanu Štihoviću, BK Lindar, a najbolji u parovima su bili boćari BK Vargona, Jakov Ivošević i David Petz.
Dvije srebrne i dvije brončane medalje osvojio je Žarko Jerčinović koji je nastupio u dresu BK Drivenika, tri brončane medalje osvojio je Luka Peričić BK Gornji kraj-Ladvić, dvije brončane medalje Ivano Rajačić Muža BK Gornji kraj-Ladvić i jednu brončanu medalju Kristijan Knežević BK Sveti Jakov.

Komplete medalja i pehare najboljima dijelili su: Ivan Grbčić predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Jadranovo, Miljenko Butković predsjednik Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije, Nives Jelovica najtrofejnija Hrvatska boćarica, Čedo Vukelić izbornik kadetske i juniorske boćarske reprezentacije Hrvatske.
Voditelj ovogodišnjeg juniorskog prvenstva Hrvatske bio je Davor Jelovica.
(izvor:BS PGŽ)
Galerija fotografija PH Jadranovo:
http://www.bocarski-savez-pgz.hr/hr/g/juniorsko_ph__jadranovo_2020-9
Osvajači medalja po disciplinama-PH juniori- 2020
KRUG
POJEDINACNO
PRECIZNO
BRZINSKO
PAR
STAFETNO

Galerije

PH juniori 2020.

Datum objave: 27.07.2020.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez