EP za mlade 3.dan (11.02.2018.)

Finalni dan otvorili su brača Ćubela polufinalnim susretima u pojedinačnim disciplinama. Marin Ćubela i dalje nepogrešiv. U odličnoj igri savladao je Francuskog predstavnika s 27-25. U finalu ga očekuje borba za prvaka protiv Slovenskog predstavnika Sodeca koji je u drugom polufinalu savladao predstavnika Crne Gore Đurovića s 25-23. U disciplini pojedinačno klasično Pero Ćubela s […]

Finalni dan otvorili su brača Ćubela polufinalnim susretima u pojedinačnim disciplinama. Marin Ćubela i dalje nepogrešiv. U odličnoj igri savladao je Francuskog predstavnika s 27-25. U finalu ga očekuje borba za prvaka protiv Slovenskog predstavnika Sodeca koji je u drugom polufinalu savladao predstavnika Crne Gore Đurovića s 25-23.

U disciplini pojedinačno klasično Pero Ćubela s nekoliko promašaja loše je otvorio partiju protiv Talijanskog predstavnika Mane. U nastavku  uz gotovo savršeno izbijanje obiju igrača presudilo je nešto bolje valjanje Talijanskog predstavnika. Konačni rezultat 13-5 za Talijanskog predstavnika kojeg u finalu očekuje Slovenski predstavnik Jaka Koširnik.

Odmah po završetku polufinala pojedinačnih disciplina uslijedilo je polufinale u paru. Sad več vidno umorni brača Ćubele nisu uspjeli ponoviti igru iz prvog susreta protiv Francuskih predstavnika te su poraženi u susretu za ulazak u finale s 13-3.

Slijedeća disciplina u kojoj su nastupili naši predstavnici bilo je finale štafetnog izbijanja. Nažalost Mateo Načinović i debitant Vedran Glavić ostvarili su za njih skromnih  39 pogotka što je bilo dovoljno za brončanu medalju.

ZLATO ZA HRVATSKU

Odlični Marin Ćubela odigrao je kao i sve susrete na ovom natjecanju i finale na vrhunskom nivou. Uvjerljivom pobjedom od 25-21 protiv Slovenskog predstavnika Sodeca osvojio je titulu prvaka Europe u disciplini krug.

Nakon Marina na terene je izašao naš debitant Luka Gašpar u disciplini preciznog izbijanja. U još jednoj odličnoj izvedbi nakon 11 pozicija s postignutih 18 poena postigao je identičan rezultat kao i Talijanski predstavnik Zanier Samuel. Uslijedila je dodatna serija našeg i Talijanskog predstavnika u borbi za srebro. U dramatičnoj borbi Talijanski predstavnik je pogotkom balina na 11. poziciji s ukupnim rezultatom 28-24 osvojio srebro.

U posljednoj disciplini natjecanja u finalu brzinskog izbijanja (U18) još jedna drama. U finalu  su nastupili pored Matea Načinovića i predstavnici Italije, Francuske i Slovenije. Mateu koji je bio u vodstvu do poslijednjih 20-ak sekundi dva promašaja odnijeli su prvo mijesto. S 42 pogotka osvojio je broncu. Talijanski i Francuski predstavnik s ostvarenih 43 pogotka pristupili su dodatnom raspucavanju u kojem je Talijanski predstavnik s rezultatom 22-19 osvojio titulu Europskog prvaka.

Rezultati natjecanja na kojem je Hrvatska osvojila tri brončane medalje u kategoriji U 18 i jednu zlatnu i 2 brončane medalje u kategoriji U 23 još uvijek potvrđuju Hrvatsku kao jednu od 4 najačih boćarskih nacija u Europi i Svijetu. Svi Hrvatski predstavnici osvojili su medalju, a posebno se istaknuo Marin Ćubela s jednom zlatnom i jednom brončanom medaljom. Ostaje osječaj da je i ovog puta uz malo sreće sjaj osvojenih medalja mogao biti i sjajnije boje.

Priliku za novo dokazivanje imati če mladi igrači Hrvatske na Svjetskom prvenstvu za mlade koje će se održati u Listopadu u Kini

Čestitke svim igračima, izbornicima i ostalim članovima Hrvatske delegacije na časnom predstavljanju Hrvatske na ovom natjecanju.

 

(Denis Peršić)

Datum objave: 11.02.2018.
Autor: DenisPeršić