EP seniori, Italija, 27. – 30. 9.

Hrvatska seniorska reprezentacija, predvođena izbornikom Jurom Maglićem i njegovim pomoćnikom Čedom Vukelićem, osvojila je jednu zlatnu i četiri brončane medalje na Europskom prvenstvu koje se od četvrtka do nedjelje, 27. do 30. rujna 2018. godine održavalo u talijanskom ljetovalištu Alassiu na ligurskoj obali.

Naslov prvaka Europe osvojio je Pero Ćubela (Zrinjevac) u preciznom izbijanju dok su se brončanim odličjima okitili Alen Guštin (Pazin) i Nenad Tadić (Istra Poreč) u parovima, Darijan Živolić (Pula) i Marino Milićević (Belluno, Italija) u štafetnom izbijanju, Milićević u brzinskom izbijanju i Ćubela u disciplini pojedinačno klasično. Jedini hrvatski reprezentativac koji u Italiji nije osvojio kolajnu je Tomislav Kolobarić (Zrinjevac) koji je u bližanju i izbijanju u krug izgubio četvrtfinale te se na koncu plasirao na 6. mjesto.

Prema vrijednosti osvojenih medalja Hrvatska je zauzela 4. mjesto u poretku 20 zemalja iza Italije (tri zlata, te po jedno srebro i bronca), Slovenije (jedno zlato, tri srebra i dvije bronce) i Francuske (jedno zlato, te po dvi srebra i bronce). U odnosu na prethodno EP od prije dvije godine iz francuske Nice osvojili smo dva brončana odličja više, no u odnosu na prošlogodišnje SP iz marokanske Casablance kada smo sa po jednom zlatnom i brončanom, te tri srebrne kolajne bili drugi u poretku zemalja iza Slovenije, ovoga puta ostvareni su nešto lošiji plasmani. (K.Klarić)

 

 

 

 

 

Datum objave: 01.10.2018.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez