EP boćarice Saluzzo

Najmanje tri brončane medalje osigurale su hrvatske boćarske reprezentativke drugog dana natjecanja na Europskom prvenstvu koje se od 30. kolovoza do 1. rujna 2017. godine održava u talijanskom Saluzzu.

Nives Jelovica i Tanja Grubiša, boćarice Labina, plasirale su se u polufinale parova nakon što su u četvrtfinalu sa glatkih 13:0 pobijedile Crnogorke Sindik i Šujicu. Suparnice našim reprezentativkama u polufinalu će biti Francuskinje Mailehako i Furnari, dok drugi polufinalni par čine Talijanke Carlini i Falconieri, te Srpkinje Antonjak i Radović.

Iva Matijević (Špansko, Zagreb) plasirala se u finalnu seriju preciznog izbijanja, među četiri najbolje boćarice na prvenstvu nakon što je u polufinalnoj seriji ostvarila rezultat od 9 punata što je bio treći rezultat serije. U finalu su još aktualna europska prvakinja Talijanka Caterina Venturini, Estelle Abelfo iz Monaka i Francuskinja Sesilia Mailehako.

Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) se plasirala u polufinale bližanja i izbijanja u krug nakon izvrsne igre u četvrtfinalu i pobjede nad Francuskinjom Coralie Rives 27:24. Bajrić će u polufinalu igrati sa Talijankom Serenom Traversa dok drugi polufinalni par čine Srpkinja Nataša Antonjak i Slovenka Sara Jenčič.

Nažalost, Jelovica se nije uspjela plasirati u polufinale discipline pojedinačno klasično s obzirom na to da je u četvrtfinalu imala najtežu moguću prepreku, aktualnu svjetsku i europsku prvakinju, Talijanku Venturini od koje je izgubila 11:8 i od koje je također poražena bila i u finalu zadnjeg EP-a prije dvije godine.

(K.Klarić)

Datum objave: 01.09.2017.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez