Ema Maršanić najuspješnija juniorka prvenstva Hrvatske

Na BC Podvežica u Rijeci od 30. kolovoza do 1. rujna 2023. godine održano je prvenstvo Hrvatske za juniorke.

Prvenstvo je svečano otvorio Miljenko Butković, predsjednik BS Primorsko-goranske županije, a prisutne je u ime HBS-a pozdravio Vjekoslav Matetić, Direktor reprezentacija. Voditelj natjecanja bio je Davor Jelovica – nacionalni sudac, a na prvenstvu je sudio Lucijan Srdoč.
Dora Fućak i Lorna Žagar, igračice Bk Čavle ŠB juniorske su prvakinje Hrvatske u disciplini par klasično. U finalu su pobjedile najveće iznenađenje dosadašnjeg natjecanja, Marinu Klarić i Lorenu Čolić, članice druge ekipu Kastva. Treće mjesto osvojile su Ema Maršanić i Ana Stančić iz ŽBK Pula. Četvrto mjesto pripalo je Dorotei Margan i Wendy Vukelić iz BK Čavle ŠB.
Ema Maršanić i Ana Stančić, članice ŽBK Pula juniorske su prvakinje Hrvatske u štafetnom izbijanju s rezultatom od 29 pogođenih boća. Srebrna medalja pripala je Dori Fućak i Lorni Žagar iz BK Čavle ŠB. Treće mjesto osvojile su Dorotea Margan i Wendy Vukelić, BK Čavle ŠB, a četvrte su Ema Jerčinović i Klara Širola, članice BK Kastav.
Medalje i pehare podijelila je Carrolina Bajrić, aktualna europska prvakinja u pojedinačnom.

Ema Maršanić iz ŽBK Pula juniorska je prvakinja Hrvatske u disciplini krug. U finalu je bila bolja rezultatom 20:15 od Dorotee Margan iz BK Čavle ŠB. Treće mjesto mjesto osvojila je Dora Fućak, BK Čavle ŠB, a četvrta je Klara Širola članica BK Kastav.

Pehare i medalje uručio je Dean Klarić, član UO-a BS PGŽ-e.

Wendy Vukelić iz Bk Čavle ŠB prvakinja je u pojedinačnom klasičnom. Wendy je u čevrfinalu pobijedila protivnicu Anu Stančić, u polufinalu Emu Maršanić, a u finalu klupsku suigračicu Doru Fućak. U dvoboju za treće mjesto slavila je Ema Maršanić iz Pule protiv nekadašnje suigračice Dorotee Margan iz Čavle ŠB.
Pehare i medalje podijelio je Dean Klarić, voditelj ekipe Čavle ŠB.

Najbolja igračica državnog prvenstva je Ema Maršanić sa osvojena dva zlata, jednim srebrom i dvije bronce. Najučinkovitiji klub po vrijednosti medalja je ŽBK Pula sa tri titule državnih prvakinja, jednim srebrom te tri brončane medalje.

Galerije

PH juniorke-Rijeka, 30.8.-1.9.2023.

Datum objave: 04.09.2023.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez