Dva zlata u Monaku

Međunarodni turnir „Denis Ravera” u Monaku koji se održavao od 21.-22. rujna 2019. ugostio je ukupno 11 reprezentacija u kategoriji juniori, i 14 reprezentacija u kategoriji mlađi seniori koji su se natjecali u disciplinama par klasično, štafetno izbijanje i precizno izbijanje.

Hrvatska  reprezentacija U-23 okitila se s dva zlata. U disciplini par klasično Karlo Šaban nastupio je s Marinom Ćubelom, te su u finalu bili uvjerljivo bolji od Slovenije i pobijedili rezultatom 13:2. U štafetnom izbijanju Karlo je nastupio s Lukom Gašparom i u finalnoj seriji njih dvojica pogodili su 51 boću od 58 izbačaja, te osvojili drugu zlatnu medalju za Hrvatsku. Luka Gašpar nastupio je i u preciznom izbijanju međutim ostao je bez medalje. U-23 reprezentaciju predvodio je izbornik Ante Tonči Jurjević.

Hrvatska juniorska reprezentacija pod vodstvom izbornika Čede Vukelića osvojila je dvije brončane medalje: Lovro Šipek  i Filip Matijašić  u štafetnom izbijanju, te Leon Petz  u preciznom izbijanju.

Monaco 2019

Datum objave: 23.09.2019.