Dva srebra i bronca na SP u Francuskoj

Hrvatska seniorska volo reprezentacija sretno se vratila sa Svjetskog prvenstva koje se od 8. – 11. svibnja održavalo u francuskom St.Vulbasu. Ria Vojković i Marino Milićević osvojili su srebro u mješovitim štafetama, Darijan Živolić i Marino Milićević srebro u muškim štafetama, te Marino Milićević broncu u brzinskom izbijanju.

U borbi za zlato Ria i Marino nisu uspjeli ponoviti odličan nastup iz polufinala te su rezultatom 54/59:50/57 izgubili od novih svjetskih prvaka Talijana Natalie Gambe i Ivana Soligona. Ovogodišnje srebro Vojković i Milićevića, koji od prošle godine sa SP-a iz francuskog Rumillyja imaju i zajedničku broncu, najveći je uspjeh hrvatskog boćanja u ovoj disciplini sa četiri SP-a u programu kojih je mješovita štafeta.

NOVI HRVATSKI REKORD – Ria i Marino u polufinalu SP-a rezultatom 54/58 ostvarili su novi hrvatski rekord u mješovitoj štafeti!

Hrvatska muška štafeta također u finalu nije uspjela ponoviti odlične rezultate iz četvrtfinala i polufinala te je sa 55/60:50/59 poražena od aktualnih svjetskih rekordera (61/62) i sada već dvostrukih uzastopnih svjetskih prvaka Francuza Alexandrea Chirata i Frederica Marsensa. Nakon bronce koju zajedno imaju sa EP-a 2019. iz talijanskog Alassia za Darijana i Marina je ovogodišnje srebro prva zajednička medalja na SP-a u štafetnom izbijanju.

Hrvatska je prema vrijednosti osvojenih medalja na ovom SP-u zauzela peto mjesto, iza Francuske, Italije, Argentine i Slovenije, dok je prema bodovanju FIB-e, u kojem se valoriziraju plasmani na prvih osam mjesta u svakoj disciplini, Hrvatska zauzela četvrto mjesto, ponovno iza Francuza, Talijana i Slovenaca.

Učinak hrvatskih reprezentativaca na SP u Saint-Vulbasu

Mješovite štafete: Ria Vojković i Marino Milićević – srebrna medalje