Delegacija Saveza u Ministarstvu turizma i sporta

U srijedu, 4.svibnja delegacija Hrvatskog boćarskog saveza odradila je službeni sastanak u Ministarstvu turizma i sporta predstavljajući aktualne i buduće aktivnosti Saveza.

Na sastanku s državnim tajnikom Tomislavom Družakom i Krešimirom Šamijom, ravnateljem Uprave za sport u resornom ministarstvu predstavnici Saveza predvođeni Denisom Peršićem, predsjednikom, Igorom Banovcem, dopredsjednikom i Lukrecijom Zanki, glavnom tajnicom predstavili su ukratko povijest Saveza i status sporta (županijske članice, broj registriranih boćara i boćarica, broj klubova, kategorije natjecanja, sportske grane, međunarodne rezultate,…). Razgovaralo se o financiranju sporta u Hrvatskoj općenito i aktualnom sustavu financiranja, mogućnostima sponzoriranja i sl.  Spomenute su aktivnosti u tijeku (ligaška, domaća i inozemna natjecanja), a poseban naglasak je stavljen na predstavljanje projekata planiranih za relizaciju u mandatnom razdoblju 2022. – 2025. kao što su obilježavanje 70 godina postojanja Saveza, razvoj HJBL-e, razvoj HKBL-e, razvoj HŽBL-e, nastavak edukacije za stručno osposobljene osobe za rad u sportu (instruktori, treneri), razvoj regionalnih centara za rad s mladima, razvoj raffa i petanka boćanja, organizacija velikih boćarskih natjecanja, razvoj boćarske infrastrukture.

Krešimir Šamija je potvrdio da je velikim dijelom upoznat s aktivnostima i ustrojem Saveza koji u Hrvatskoj spada među brojčano veće neolimpijske sportove s dugom tradicijom i vrhunskim rezultatima. Prisutne je upoznao s mogućnostima financiranja nekih od navedenih projekata kroz programe i natječaje Ministarstva kao što su natječaj za financiranje velikih sportskih manifestacija i natječaj za financiranje sporta u lokalnoj zajednici.

U razgovoru su aktivno sudjelovali i Miljenko Butković, predsjednik i Ivan Sušanj, dopredsjednik BS Primorsko-goranske županije.

Datum objave: 04.05.2022.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez