Danira Bilić predsjednica Hrvatskog fair play odbora

Zagreb, 1. veljače 2017. – Danira Bilić, srebrna olimpijka i voditeljica programa promicanja olimpizma pri Hrvatskoj olimpijskoj akademiji, nova je predsjednica Hrvatskog fair play odbora (HFPO), odlučilo je to Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na sjednici održanoj 27. siječnja 2016. godine.

Na svojoj I. sjednici 24. listopada 2016. godine Vijeće je za predstavnike HOO-a u HFPO-u u mandatnom razdoblju 2016.-2020. imenovalo Moranu Paliković-Gruden, Božu Starčevića, Martinu Zupčić, Dubravka Ižakovića, Natašu Vezmar, Romanu Caput-Jogunica, Natašu Muždalo, Gorana Jukića, Mariju Maraić, Moranu Brkljačić Žagrović i Biserku Vrbek. Danira Bilić naknadno je imenovana članicom, a na mjestu predsjednice zamijenila je bivšu vrhunsku sportašicu, kuglačicu Biserku Perman koja je tu dužnost obnašala od osnutka Odbora.

HFPO su 2007. godine osnovali HOO i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN), na temelju odluke Vijeća HOO-a iz svibnja 2006. godine. Zadaća mu je da sustavno promiče i razvija fair play u sportu i svakodnevnom životu, da se zalaže za afirmaciju općih etičkih vrijednosti te primjenu principa tolerancije i međusobnog uvažavanja u sportu. Odbor ima 16 članova od kojih dvanaest bira HOO a četiri HZSN. Predstavnici HZSN-a za novo mandatno razdoblje nisu još imenovani.

(hoo/msč)

Datum objave: 07.02.2017.