Carrolina Bajrić najbolja na turniru SUPER 8 za boćarice

Carrolina Bajrić najbolja na turniru SUPER 8 za boćarice koji se održao u BC Podvežica u Rijeci, 7. siječnja 2024. godine.

Tradicionalno 4. godinu zaredom najbolje boćarice novu godinu otvaraju natjecanjem. Ovogodišnjem turniru Super 8 za boćarice dobar organizator i domaćin natjecanja bio je ŽBK Drenova – Rijeka. Nakon natjecanja u 4 discipline (krug, pojedinačno, brzinsko i precizno izbijanje) titulu najkompletnije boćarice osvojila je Carrolina Bajrić iz BK Čavle ŠB. Drugoplasirana je Nives Jelovica iz ŽBK Pula, dok je treće mjesto osvojila Nikol Belasić iz BK Čavle ŠB. Natjecanje je vodio i sudio međunarodni sudac Dino Blečić uz asistenciju nacionalnog suca Nenada Juričića. Priznanja i prigodne poklone svim sudionicama uručili su Loris Matković, član IO- a HBS-a i Renata Ševerdija, predsjednica Komisije za žensko boćanje HBS-a i tajnica ŽBK Drenova – Rijeka.
Konačan poredak:
1. Carrolina Bajrić – Bk Čavle ŠB – 42 boda
2. Nives Jelovica – Žbk Pula – 34 boda
3. Nikol Belasić – Bk Čavle ŠB – 30 bodova
4. Ema Maršanić – Žbk Pula – 24 boda
5. Klara Širola – ŽE Bk Kastav – 20 bodova
6. Valentina Šimac – ŽE Bk Kastav – 19 bodova
7. Wendy Vukelić – Bk Čavle ŠB – 11 bodova
Ovo natjecanje poslužilo je Direktoru reprezentacija Vjekoslavu Matetiću za provjeru forme naših reprezentativki koje zajedno s muškim dijelom reprezentacije već sljedećeg vikenda (13. i 14.1.2024.) u francuskom Fontaineu (L’Isere) nastupaju na 2. izdanju međunarodnog turnira Winter Trophy. U sastavu mješovite seniorske reprezentacije su Nikol Belasić, Ria Vojković i Nives Jelovica te Karlo Šaban, Marko Beaković i Vedran Glavić.

Datum objave: 08.01.2024.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez