BK Pula u četvrtfinalu KEP-a

Boćari Pule, aktualnog viceprvaka Hrvatske, u svojoj debitantskoj sezoni na službenoj međunarodnoj sceni, nastavljaju svoj put kroz europski Kup prvaka.

Nakon što su tjedan dana ranije u prvom susretu osmine finala u predgrađu talijanske Bielle, Gaglianicu od istoimenog domaćina izgubili 17:5, Puljani su u subotu, 4. svibnja u uzvratu u svojoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda prvo ostvarili pobjedu u temeljnom dijelu susreta 13:9, a potom su u dodatnoj igri, svojevrsnim boćarskim produžecima, prolaz u četvrtfinale proslavili s najmanjim mogućim rezultatom, pobjedom nad Talijanima od svega 1:0.

Junak pobjede pulskog kluba bio je Mario Percan koji je jedini od 11 boćara koji su nastupili u dodatnoj igri uspio bližati boću u krug i ostvariti jedan, kasnije će se pokazati, prolaza vrijedan punat. Svih ostalih deset boćara, po pet iz svake momčadi nisu bili uspješni ni u bližanju boće u krug, ni u izbijanju balina, a nakon što je Denis Pautassi kao poslijedni boćar Gaglianica koji je nastupio, kao i svi njegovi prethodnici promašio balina, Darijan Živolić kao posljednji pulski boćar nije ni trebao izbijati.

Što se temeljnog dijela susreta tiče u završnu seriju igara ušlo se poravnatog rezultata 7:7 a onda su boćari Pule dobili disciplinu pojedinačno klasično i oba para te proslavili ukupnu pobjedu 13:9. Puljane je do pobjede predvodio Živolić koji je sudjelovao u osvajanju pet poena, Petar Barlian i Suad Zemunović dodali su po četiri poena. Od rezultata svakako treba izdvojiti odličnih 27 punata Zemunovića u preciznom izbijanju.

Drugi hrvatski predstavnik u osmini finala, zagrebački Zrinjevac, se nije uspio plasirati u četvrtfinale. Zagrepčani su s jednakim rezultatom kao i u prvom susretu u svom boćarskom domu na Prisavlju, 12:10 poraženi i u uzvratnom susretu na gostovanju od francuskog Balaruc les Bainsa.

Valja istaći da su u susretu u kojem je talijanska BRB Ivrea nakon dodatne igre eliminirala francuski CRO Lyon, Talijani u redovima francuskog kluba, braća Simone i Matteo Mana sa 60 pogodaka iz 61 izbačaja postavili novi svjetski rekored u štafetnom izbijanju. Time su braća Mana s trona svjetskog rekordera skinuli hrvatskog internacionalnca Lea Brnića koji je početkom veljače zajedno sa svojim klupskim kolegom iz talijanske La Perosine Alessandrom Longom ostvario rezultat 59/60.

(K.Klarić)

Datum objave: 06.05.2019.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez