Wendy Vukelić najbolja juniorka

Wendy Vukelić sa četiri zlatne medalje najbolja je juniorka na prvenstvu Hrvatske održanom u BC Podvežica od 27. do 29.8.2024. godine.

Wendy Vukelić bila je najbolja u bližanju i izbijanju u krug, u finalu je pobijedila suigračicu Bk Čavle ŠB Lornu Žagar rezultatom 20:13. Brončane medalje idu Emi Jerčinović iz Kastva koja je u susretu za treće mjesto svladala Doroteu Margan iz Čavle ŠB 18:17.
U brzinskom izbijanju zlatnom medaljom okitila se Dorotea Margan s pogođenih 16 i 12 boća (ukupno 28 pogodaka). Srebro je osvojila  Ema Jerčinović sa 12 i 14 pogodaka (ukupno 26), dok je brončana bila Lorna Žagar sa 14 i 10 pogodaka (ukupno 24).
Wendy Vukelić osvojila je zlato u disciplini pojedinačno klasično obranivši prošlogodišnji naslov pobjedom u finalu protiv klupske suigračice Dorotee Margan, te joj tako uzvratila za poraz u razigravanju po skupinama. Dorotea Margan je u finalu vodila sa 6:2, no nakon toga je njena igra drastično pala što je Vukelić iskoristila i na kraju slavila rezultatom 10:6.
U susretu za treće mjesto Lorna Žagar (Čavle ŠB) bila je bolja od Eme Jerčinović (Kastav) 13:3.
Wendy i Dorotea susrele su se i u finalu preciznog izbijanja, te je ponovno uspješnija bila Vukelić pobjedom 9:1. Brončane medalje išle su u ruke Bojani Pejoski i Lorni Žagar također iz boćarskog kluba Čavle ŠB.
Titulom najboljeg para okitile su se Lorna Žagar i Dorotea Margan iz Bk Čavle ŠB, koje su do naslova došle uvjerljivim pobjedama i zasluženo slavile. Napeto je bilo u dvoboju za srebrnu medalju, gdje je Ema Jerčinović zadnjom boćom donijela pobjedu Kastvu u paru s Lorenom Čolić, dok je brončana medalja pripala Čavle ŠB u sastavu Bojana Pejoska i Wendy Vukelić.
Lorna Žagar i Wendy Vukelić bile su najbolje u štafetnom brzinskom zbijanju, a srebro ide u Kastav za Jerčinović i Čolić dok je treće mjesto pripalo Dorotei Margan i Bojani Pejoska iz Čavle ŠB.
Prvenstvo Hrvatske za juniorke svečano je otvoreno uz prisutnost dopredsjednika Zajednice sportova PGŽ Zorana Pjevalice, dopredsjednika BS PGŽ Ivana Sušnja, izbornice ženske juniorske reprezentacije Nives Jelovice i predsjednice Komisije za žensko boćanje Renate Ševerdije, koja je u ime HBS-a i otvorila natjecanje. Voditelj natjecanja Davor Jelovica uručio je tajnici BS PGŽ Nives Jelovici zahvalnicu u ime HBS-a za organizaciju još jednog državnog prvenstva u PG županiji.
Sve natjecateljice dobile su cvijeće od sponzora Hrvatskih šuma, Monografiju Zlatnu knjigu hrvatskog boćanja od HBS-a, te bočice za vodu od organizatora BS PGŽ.
Suci na prvenstvu bili su Damir Cetina i Davor Jelovica, koji je bio i voditelj natjecanja.

Galerije

PH juniorke, Rijeka 27.-29.8.2024.

Datum objave: 04.09.2024.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez