SP za boćarice i mješovite discipline

U Rumillyu u Francuskoj od 8. do 11. studenog 2023. godine održava se Svjetsko prvenstvo za boćarice i mješovite discipline-brzinsko štafetno izbijanje i par klasično.

Nakon odličnog nastupa na Svjetskom mješovitom kupu u St.Vulbasu Ria Vojković, Nives Jelovica i Marino Milićević, predvođeni Vjekoslavom Matetićem nastavili su putovanje u Rumilly.
U utorak, 7.11.2023. godine u Rumilly su stigli i ostali članovi hrvatske delegacije, Čedo Vukelić – izbornik ženske seniorske reprezentacije, Carrolina Bajrić, Nikol Belasić, Ema Maršanić, Marin Ćubela, Oliver Nadenić – međunarodni sudac, Boris Nadenić – predsjednik Sportske komisije FIB i Igor Banovac, dopredsjednik Saveza i vođa puta.
Prvi dan natjecanja reprezentacija je otvorila odličnim nastupom. Ria Vojković i Carrolina Bajrić su postigle 3. rezultat u kvalifikacijana brzinskog štafetnog izbijanja. Nikol Belasić i Carrolina Bajrić u paru klasično uvjerljivo su pobijedile  predstavnice Srbije. U mješovitom krugu Nives Jelovica i Marin Ćubela  izgubili su u 1. seriji od francuskih predstavnika 23-22. Debitantica Ema Maršanić je u kvalifikacijama brzinskog izbijanja ostvarila 7. rezultat. U kasnim večernjim satima prvog dana natjecanja, nakon svečanog otvaranja, naša mješovita štafeta R.Vojković / M.Milićević s 48 pogotka i kvalificirali su se u četvrtfinale.
Drugog dana natjecanja štafeta C.Bajrić/R.Vojković pobjedom protiv sestara Polio iz Čilea također je osigurala medalju, a u polufinalu ih očekuje reprezentacija Slovenije.
Ria je u pojedinačnom klasičnom osigurala prvo mjesto u skupinu pobjedivši u prvom susretu japansku predstavnicu, a u drugom kolu u skupini kinesku predstavnicu 13-3.
U mješovitom krugu Nives Jelovica i Marin Ćubela uvjerljivo su pobijedili predstavnike Tunisa 27-24, a za prolaz u skupini potrebna je pobjeda protiv slovenskog para.
Tijekom dana hrvatska delegacija u sastavu Denis Peršić, predsjednik Saveza, Igor Banovac, dopredsjednik Saveza i Boris Nadenić, predsjednik Sportske komisije FIB  sudjelovala je na primanju koje su organizirali gradonačelnik i Grad Rumilly za sudionike Svjetskog prvenstva.
Ema Maršanić u četvrtfinalu brzinskog izbijanja porazom od turske predstavnice ne nastavlja daljnje natjecanje, ali nastup na velikom natjecanju i skupljanje iskustva značit će puno u godinama koje slijede za našu veliku boćarsku nadu i za hrvatsku reprezentaciju.
Prvu seriju u preciznog izbijanja Nives Jelovica s 21 puntom ostvarila je najbolji rezultat 1. serije.
U paru klasično odličnom igrom Carrolina Bajrić i Nikol Belasić osigurale su prvo mjesto u skupini pobjedom protiv Španjolske 13-0.
Mješovita štafeta R.Vojković/M. Milićević pobjedom u četvrtfinalu protiv talijanske štafete 51-48 osigurala je drugu medalju na ovom SP.

Galerije

SP za boćarice i mješovito, Rumilly FR 8.-11.11.2023

Datum objave: 10.11.2023.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez