SP za boćarice i mješovite discipline

Svjetsko prvenstvo za boćarice i mješovite discipline održava se od 8. – 11. studenog 2023. godine u francuskom Rumillyju.

Na SP-u boćarice će se natjecati u disciplinama pojedinačno klasično, parovi, te brzinsko, štafetno i precizno izbijanje, dok će se u mješovitim parovima natjecanje odvijati u štafetama, te po prvi puta u bližanju i izbijanju u krug.

U konkurenciji 82 boćarice i boćara iz 20-ak zemalja Hrvatsku će predstavljati reprezentacija od pet boćarica i dva boćara, Nives Jelovica, Ria Vojković i mlada, tek 15-godišnja kadetkinja, debitantica Ema Maršanić, i među kojima je četvero reprezentativaca koji već u svojim kolekcijama trofeja imaju najmanje jedan naslov svjetskog prvaka, Jelovica, Vojković, te Marino Milićević i Marin Ćubela. Uz njih u reprezentaciju su i aktualne svjetske viceprvakinje u parovima Carrolina Bajrić i Nikol Belasić.

Delegaciju predvode Vjekoslav Matetić, direktor reprezentacija, Čedo Vukelić, izbornik ženske seniorske reprezentacije, Oliver Nadenić, međunarodni sudac, Boris Nadenić, predsjednik Sportske komisije FIB i Igor Banovac, dopredsjednik Saveza i vođa puta.

Prijenos natjecanja pratite na – https://www.facebook.com/fiboules/videos/363511966192560 

SP – satnica

 

Datum objave: 08.11.2023.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez