Hrvatska treća na Svjetskom mješovitom kupu

Hrvatska reprezentacija u sastavu Nives Jelovica, Ria Vojković, Žarko Jerčinović i Marino Milićević predvođeni Direktorom reprezentacija Vjekoslavom Matetićem osvojila je ukupno treće mjesto na 2. Svjetskom mješovitom kupu koji se održavao od 4. – 5.11.2023. godine u St. Vulbasu (FRA).

U polufinalu je francuska štafeta Amar/Abelfo svjetskim rekordom 56/58 osvojila presudnu pobjedu protiv Rije Vojković i Marina Milićevića čijih solidnih 48 pogodaka nije bilo dovoljno. Nažalost nisu ponovili odličnu izvedbu od prethodnog dana, kada su postigli 53/58 pogodaka.
Žarko Jerčinović i Nives Jelovica odlično su odigrali biližanje i izbijanje u krug s 31 puntom. U preciznom izbijanju poraženi smo 32-29. Ukupno 4-2 za Francusku. Nastup u polufinalu mješovitog svjetskog kup hrvatska reprezentacija osigurala je dvije pobjede 4-2 protiv reprezentacija Čilea i Turske.
Zadnji dan natjecanja održana je i svečana podjela medalja svjetskim prvacima sa Svjetskog prvenstva za mlade održanom u Oranu (Alžir). Među slavljenicima bio je Žarko Jerčinović koji je na Svjetskom prvenstvu osvojio 1. mjesto u igri krug (U18).

2. svjetski mješoviti kup, St Vulbas, 4.-5.11.2023.

Datum objave: 06.11.2023.