Kreću natjecanja u Super HBL i 1. HB ligama

Nakon Europskog prvenstva u Grudama i Kupa Hrvatske u Vukovaru, najelitinije lige hrvatskog seniorskog boćanja kreću s natjecanjima.

U Super HBL uz Istru Poreč, Pulu, Biston, Metković, Zrinjevac i Sveti Jakov tu su i povratnik u Super HBL Vargon i novi član Hajduk Rašica. Super ligaši i prvoligaši sa sjevera i juga odigrat će u 2023.godini pet kola zaključno s 2.12.2023. godine, a nastavak slijedi 13.1.2024.godine. U Super HBL već u prvom kolu igra se derbi prošlogodišnjih prvaka i viceprvaka između BK Istra Poreč i BK Pula. U ostalim susretima sastaju se u Srebrenom Hajduk Rašica – Sveti Jakov, u Rijeci Vargon i Zrinjevac, te u Metkoviću BK Metković i Biston.

U 1. HBL Jug kao glavni favorit ističe se BK Sokol Orbico s istim sastavom iz sezone 22/23. U prvom kolu sastaju se u Brela – Slivno u Bastu, Crvene kuće – Sokol Orbico u Zadru, Nada – Župa Dubrovačka u Splitu, Otok – Naklice u Sinju..

I 1.HBL Sjever će s novim terminom (zima) i klubovima u ligi: Pazin, Umag i Ante Starčević biti  zanimljiva jer su klubovi doživjeli promjene u svojim sastavima u prijelaznom roku. Iako BK Pazin kao dugogodišnji Super ligaš slovi kao favorit na papiru zanimljivo će biti pratiti što o tome misle ostali klubovi 1. HBL Sjever. U prvom kolu sastaju se: Marinići: Sv. Rok Klana – Pazin, Zagreb: A. Starčević – Kukuljanovo, Rijeka: Lučki Radnik – Umag i u Josipovcu: Sveti Luka – Funtana.

Pojedini susreti igrat će se nedjeljom zbog zauzetosti boćarskih dvorana.

 

Datum objave: 24.10.2023.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez