HOO s 2,7 milijuna kuna potiče razvoj sporta u zajednicama

Zagreb, 3. ožujka 2017. – Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i u 2017. godini nastavlja podržavati sportske zajednice u njihovom nastojanju da stvore osnovne materijalne uvjete za razvoj sporta u svojim sredinama. S ukupnim iznosom od 2,7 milijuna kuna HOO će financirati projekte koje sportske zajednice mogu predlagati do 30. travnja 2017. godine.

Nakon toga će Vijeće HOO-a, na prijedlog radne grupe, odlučiti o dobitnicima potpore.

HOO je natječaje raspisao za programe Aktivne zajednice i Od sportske škole do olimpijskih igara. Program Aktivne zajednice provodi se od 2010. godine u suradnji sa sportskim zajednicama koje se aktivno zalažu za stvaranje osnovnih uvjeta za rad sa sportašima. Radi se o novčanoj potpori za ulaganje u osnovne materijalne uvjete, najčešće sportsku opremu i rekvizite, kombi vozila, opremu za održavanje sportskih terena, rasvjetna tijela i završnu podlogu za sportska igrališta. Najveći iznos pojedinačne potpore iznosi 70.000 kuna s PDV-om, a dodjeljuje se isključivo projektima korisnika u čijem sufinanciranju sudjeluje HOO i najmanje još jedan partner. U 2016. godini HOO je u 24 odobrena projekta uložio 1,3 milijuna kuna, dok ove godine planira potrošiti 1,4 milijuna kuna.

Program Od sportske škole do olimpijskih igara provodi se od 2007. godine. Namijenjen je sportskim klubovima koji potiču rad s djecom i planski provode aktivnosti usmjerene na povećanje broja sportaša i osnaživanje njihove uloge u razvoju sporta lokalne zajednice. Pojedinačna novčana potpora za sportsku odjeću, obuću, opremu i rekvizite ne može iznositi više od 50.000 kuna s PDV-om. HOO je za ovaj program predvidio iznos od 1,3 milijuna kuna, koliko je i u 2016. godini izdvojio za 31 odobreni projekt. (hoo/msč)

 

Datum objave: 08.03.2017.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez