Lovro Šipek i Filip Klarić novi juniorski rekorderi

Na prvenstvenoj utakmici 11. kola 2. HBL-sjever, u susretu između domaće ekipe BK Sveti Jakov iz Jadranova i gostiju BK Lovrana, zabilježeni novi juniorski rekordi.

Lovro Šipek postavio je novi državni juniorski (U18) rekord u brzinskom izbijanju od 41 pogotka iz 44 izbačaja. S obzirom na njegove godine, u ovoj ili sljedećoj godini, od Šipeka se očekuje poboljšavanje rezultata. Do još jedne odlične predstave došli su boćari Sv. Jakova i u štafetnom izbijanju, gdje su Šipek i Klarić pogodili 50 boća od 56 izbačenih. I to je novi državni juniorski rekord u ovoj disciplini. Upravo njih dvojica držali su i dosadašnji rekord, koji je iznosio 49 pogodaka od 56 izbačaja, postavljen 22.12.2019. Dečki su za ove rezultate zaslužili sve čestitke, te zajedno, sa godinu dana mlađim Žarkom Jerčinovićem, čine tri najdarovitija juniora u državi.

U nadi da će situacija s pandemijom korona virusa, u svijetu i kod nas, dozvoliti odigravanje ovogodišnjeg svjetskog juniorskog prvenstva koje je po F.I.B. kalendaru na rasporedu u rujnu u francuskom gradu Martiguesu, pa bi ovi talentirani juniori imali priliku dokazati cijelom svijetu koliko vrijede. Tako bi dobili priliku da u svoje kolekcije dodaju još koju medalju sa svjetskog prvenstva te naplate sav svoj trud, želju, znanje, vještinu i upornost, na veselje njih samih, a i svih koji ih u stopu prate.

(izvor: https://www.bocarski-savez-pgz.hr)

Datum objave: 03.05.2021.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez