28. kup europskih prvaka

Pazinjani su u dvorani Boćarskog centra “Aleksandar Anzur” u prvom susretu osmine finala s uvjerljivih 18:4 savladali francuski Montelimar, dok je Vargon u Rijeci izgubio do talijanskog BRB Ivere 6:16.

Pazinski boćari nakon brzinskog izbijanja vodili s nedostižnih 12:2 i na taj način prvi susret protiv francuza odigrala bez neizvjesnosti, nakon tog rezultata izgubili su samo jednu igru preciznog izbijanja. Stoga se završna serija klasičnih igara igrala samo za prestiž no pazinjani su i na kraju od četiri moguće dobili tri igre, a izgubili samo jedan par, te na koncu slavili uvjerljivu pobjedu.

Uzvratni susret u Montelimaru, graduću od oko 35 tisuća stanovnika koji se nalazi na obalama rijeke Rone na pola puta između Lyona i Marseillea se igra u subotu, 6. svibnja 2017. godine. S ozbirom da u Kupu europskih prvaka razlika između osvojenih i izgubljenih poena iz dva susreta ne igra nikavu ulogu Bk Pazinu je za izravan plasman u četvrtfinale u uzvratu potreban najmanje neriješen rezultat. U slučaju bilo kakve pobjede Montelimara, pa i minimalne od 12:10 plasman u četvrtfinale odlučivati će se kroz dodatnu igru, svojevrsne boćarske penale u kojima po tri igrača iz svake momčadi bližaju po jednu boću u krug, a po tri igrača izbijaju balina.

 

Vargonu je u Rijeci bilo mnogo teže, njihov protivnik talijanski BRB Ivera, jedan je od favorita za osvajanje Kupa.

 

Rezultati prvih susreta osmine finala Kupa prvaka:

Pazin (Hrv) – Montelimar (Fra) 18:4: http://hrvatski-bocarski-savez.hr/cdn/content/2017/05/zapisnik-PAZIN-MONTELIMAR-2017-PAZIN.pdf

Vargon (Hrv) – BRB Ivrea (Ita) 6:16: http://hrvatski-bocarski-savez.hr/cdn/content/2017/05/6.-FEUILLE-DE-MATCH-VARGON-BRB.pdf

Saint Vulbas (Fra) – Hrast (Slo) 17:5

Rocher (Mon) – Pontese (Ita) 6:16

 

Prvaci četiri najveće boćarske sile svijeta, La Perosina Boulenciel (Italija), CRO Lyon (Francuska), Trata (Slovenija) i zagrebački Zrinjevac kao prvak Hrvatske, izravno su uvršteni u četvrtfinale Kupa. Susreti četvrtfinala se igraju 20. i 27. svibnja, dok će se završni turnir sa polufinalima i finalem odigrati već uobičajeno u talijanskom Saviglianu 10. i 11. lipnja.

Datum objave: 02.05.2017.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez