Počinje nova boćarska sezona

Odigravanje prvih susreta u novoj natjecateljskoj sezoni 2019./2020.

II. Hrvatska boćarska liga –  Sjever odigravanjem susreta prvog kola u subotu 31. kolovoza otvara službeni dio natjecateljske sezone 2019./2020.

U nedjelju 1. rujna na terene izlaze ekipe svih III. HB liga.

Ova sezona donosi i neke promjene u Propozicijama natjecanja :

• Prijaviti se može minimalno sedam (7), a maksimalno dvanaest igrača (12). Iznimno jednom tijekom natjecateljske sezone može se prijaviti šest (6) igrača. U slučaju nedovoljnog broja igrača ekipa u prvoj (1.) i petoj (5) fazi gubi susret u disciplini pojedinačno klasično s rezultatom 6:0 i toj ekipi se oduzima jedan (1) bod na ljestvici. U tom slučaju u petoj (5) fazi ekipa sama odlučuje kojeg pojedinca neće prijaviti (ostavlja na prijavi prazno mjesto pojedinac 1 ili pojedinac 2). Dozvoljen je nastup jednom igraču u ekipi u četiri discipline s time da je u tom slučaju on ograničen na maksimalno igranje dvije pojedinačne igre Ako igrač igra samo tri igre onda može nastupati kao i do sada i u tri pojedinačne igre. Uz prijavnicu predaje se članska iskaznica, a na zahtjev vodstva natjecanja i osobna iskaznica. Pravo prijave i nastupa imaju svi uredno registrirani igrači s ovjerenim liječničkim pregledom.
  • U prvoj (I) fazi susreta u kojoj je propozicijama natjecanja predviđeno odigravanje sljedećih disciplina: trojka, par klasično, pojedinačno-klasično i krug pojedinačno. Ždrijebom se određuju tereni na kojima se igra pojedina disciplina. Zagrijavanje koje slijedi (15 min prije početka susreta) određeno je u trajanju od deset (10) min za sve igrače. Rezervni igrači zagrijavaju se ravnomjerno raspoređeni na terenima gdje se odigravaju discipline par i trojka.
  • Izvršni odbor HBS-a je sukladno Propozicijama o boćalištima i Propozicijama o državnim natjecanjima – lige donio odluku da svi klubovi HŽBL, I. i II. HBL u natjecateljskoj sezoni kao obavezan rekvizit moraju nabaviti i posjedovati spravu za mjerenje nasutosti terena. Suci su dužni u I.-oj i II-im HBL-a izvršiti kontrolu nasutosti terena pomoću sprave i u slučaju neispravnosti ne dozvoliti nastup na neregularnom boćalištu. Kontrola nasutosti provodi se sukladno Propozicijama o boćalištima prije početka susreta SVAKOG SUSRETA HŽBL, I i II – ih HBL-a. Nalaze mjerenja OBAVEZNO se unosi u napomenu Izvješća sa susreta.

Više o promjenama pročitajte u Propozicijama natjecanja: https://hrvatski-bocarski-savez.hr/dokumenti/

Datum objave: 30.08.2019.