2. dan EP za mlade St Vulbas

Drugi dan natjecanja otvorili su braća Ćubela u susretu protiv ekipe Srbije za plasman u skupini.

U susretu s puno obrata u kojem je Pero Ćubela 2 puta spašavao partiju poništavanjem balina na isteku vremena. Konačnih 11-10 za Hrvatsku osigurali su hrvatskom paru Rusiju za protivnika u četvrtfinalu.

Slijedeći na borilište izašao je Mateo Načinović u disciplini brzinskog izbijanja. S 39 ostvarenih pogotka osigurao je plasman u finale zajedno s predstavnicima Slovenije, Italije i Francuske.
U disciplini štafetnog izbijanja Mateo i Vedran ostvarili su 43 pogotka i lagano osigurali plasman u finale. Protivnici u nedjeljnom finalu su kao i u  brzinskom izbijanju ekipe Slovenije,  Italije i Francuske.
Plasman u polufinale osigurali su i Pero Ćubela u pojedinačno klasično pobjedom protiv francuskog predstavnika Belaya pobjedom od 13-6. Pero je izbijao 8/10, a Belaya je izbijao 19/25. O kvaliteti Perinog valjanja govori činjenica da je izbijao prvu boću u partiji i zatim 24 boću u 45 minuti.
Marin Ćubela je i dalje uvjerljiv. Plasman u polufinale u disciplini bližanje i izbijanje u krug ostvario je pobjedom od 22-14 protiv turskog predstavnika Adema Keskina.
Protivnik u polufinalu Peri Ćubeli je talijanski predstavnik Matteo Mana. Marinu Ćubeli za protivnika u polufinalu ždrijeb je dodijelio francuskog predstavnika Nicolasa Bourinna. Polufinalni  susreti su na rasporedu sutra u nedjelju u 8:30.
U disciplini preciznog izbijanja Luka Gašpar s 18 poena ostvario je sveukupno drugi rezultat kvalifikacija. Na finalu koje je na rasporedu u nedjelju u 18 sati, a plasman su ostvarili još predstavnik Italije, Slovenije i Francuske.
U zadnjem nastupu večeras u 20.30 Hrvatski par Ćubela, Ćubela uvjerljivo su savladali Ruske predstavnike s 13-1. Ždrijeb im je u sutrašnjem polufinalu dodijelio predstavnike Francuske. Drugi polufinalni par je Srbija i Italija.
(Denis Peršić)

Galerije

1. Europsko prvenstvo za mlade, St Vulbas, Francuska

Datum objave: 10.02.2018.
Autor: DenisPeršić