1.Zimski trofej u Francuskoj

Na 1. Zimskom trofeju (Winter Trophy), turniru koji se održao od 14. -15, siječnja 2023. godine u francuskom Fontaineu, hrvatska delegacija predvođena Čedom Vukelićem odradila je prvi nastup u međunarodnom kalendaru za 2023.godinu.

Na turniru se natjecalo 16 muških i osam ženskih parova, te po šest boćarica i boćara u brzinskom izbijanju iz Italije, Slovenije, Monaka, Turske, Hrvatske i Francuske, od hrvatskih predstavnika najuspješniji su u parovima bili Goran Percan (Vargon), Duje Pirić (Naklice) i Luka Kukuljan (Marinići) koji su u natjecanju po skupinama ostvarili dvije pobjede te su se plasirali u četvrtfinale u kojem su zaustavljeni. Nives Jelovica (Pula) i Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) su na ženskom turniru parova u natjecanju po skupinama upisale dva poraza, te se nisu uspjele plasirati u polufinale. U brzinskom izbijanju Bajrić i Kukuljan u kvalifikacijskim serijama nisu ostvarili konkurentne rezultate za plasman u polufinale.

U muškoj konkurenciji parova turnir su osvojili nekadašnji svjetski i europski prvaci, Slovenci Davor Janžič i Dejan Tonejc, a u ženskoj konkurenciji parova aktualne svjetske prvakinje i europske viceprvakinje Talijanke Valentina Basei i Francesca Carlini.

U finalu muškog brzinskog izbijanja je aktualni svjetski i europski prvak, Francuz Alexandre Chirat pobijedio nekadašnjeg svjetskog prvaka, Slovenca Anže Petriča 48(50):46(48), dok je u finalu ženskog brzinskog izbijanja aktualna europska prvakinja i svjetska viceprvakinja Turkinja Inci Ece Özturk kao i u finalu prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u Ljubljani savladala Francuskinju Ophelie Armanet 42(47):40(45).

Datum objave: 16.01.2023.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez