Odigrana prva dva kola LIB lige

27. studenog 2016. odigrana su prva dva kola ženske međunarodne lige, natjecanja su održana u Ljubljani na boćalištu Šiške i u San Vendemianu u Italiji.

Susreti su bili zanimljiv, bilo je dobrih igara i dobrih rezultata,te su se istaknule neke igračice.
Nikol Marelja (Čavle) svojim rezultatom u preciznom izbijanju 17,a Marta Marčelja (Komiža) u bližanju i izbijanju u krug koje je  rezultatom 23 pobijedila slovensku reprezentativku Saru Jenčič (Kolektor), koja je nositeljica medalja sa europskog i svjetskog prvenstva.
Odlično je odigrala i Tea Čančarević (Čavle) koja je pobijedila vrhunsku igračicu Chiaru Botteon (Florida) u pojedinačnom klasičnom. Ne smijemo zaboraviti uspješan povratak  Petre Pivk, koja je nastupila brzinskom izbijanju.
Na igralištima u Ljubljani  dvoboji su bili vrlo izjednačeni, skoro je došlo do izjednačenja u dvoboju između ekipe Buttria i Triglava, ali presudile su zadnje boće.
Gledatelji,  kojih je na tribnama bili prilično, mogli su pozdraviti odlične igračice  – talijanske reprezentativke sestre Caterina i Virginia Venturini,  Barbaru Zurini, slovenske reprezentativke Ninu Volčinu , Lauru Škobrne, Anu Vorih i druge.
Rezultati su i ovdje bili odlični:  Debevc Sonja (Triglav) u preciznom  izbijanju 18, pobjeda Eve Hervol  (Triglav) u igri pojedinačno klasično 13:1; Nina Volčina (Krim) 25 i Zurini Barbara (Buttrio) 24 u bližanju i izbijanju u krug i Virginia Venturini  38 u brzinskom  izbijanju  i također  trojka Škoberne – mama Mirelle i kćerki  Laura i Nelly.
Pokazalo se da je ovo natjecanje budućnost ženskog boćanja, jer nastupaju igračice svjetskog kalibra i ugleda i time je zagarantirana kvaliteta i napredak svih igračica, nastupaju aktivne i potencijalne reprezentativke.
Rezultati Ljubljana:
Buttrio : Krim 11:5
Triglav : Ruma 8:8
Buttrio : Triglav 10:6
Ruma : Krim 3: 13
Rezultati San Vendemiano:
Čavle : Komiža 11:5
Komiža : Kolektor 4;12
Florida : Čavle 4:12
Florida : Kolektor 6:10
Tablica:
1. Čavle           23:9  +14   4
2. Kolektor      22:10 +12  4
3. Buttrio         21:11 +10  4
4. Krim            18:14 +4    2
5. Triglav         14:18 -4     1
6. Ruma           11:21 -10   1
7. Florida         10:22 -12   0
8. Komiža          9:23 -14   0
Liga se nastavlja krajem siječnja slijedeće godine.
Jelka Kožman , LIBL

Datum objave: 01.12.2016.