Velika nagrada Pazina – Kompakt kup 2017.

Talijani Diego Divina i Sergio Tiso, boćari talijanskog prvoligaša Canova iz Trenta, pobjednici su 9. Velike nagrade Pazina – Kompakt kupa, jednog od najvećih i najznačajnijih međunarodnih turnira u parovima u Hrvatskoj i zemljama okruženja iz službenog kalendara FIB-e na kojem se, u organizaciji Boćarskog saveza Grada Pazina, ove godine natjecalo 87 parova, odnosno 174 boćarice i boćara iz Italije, Slovenije, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

U finalu odigranom u pazinskom Boćarskom centru “Aleksandar Anzur” Divina i Tiso su sa 9:5 pobijedili slovenski par kojeg su činili najtrofejniji boćar na turniru, trostruki svjetski i četverostruki europski prvak, Davor Janžič i mladi, 17-godišnji Nik Švara, aktualni juniorski svjetski prvak u parovima.

U susretu za 3. mjesto su pak hrvatski reprezentativci, braća Pero i Marin Ćubela (Zrinjevac, Zagreb) sa uvjerljivih 13:2 savladali svoj reprezentativnog kolegu Bruna Kraljića (Vargon, Rijeka) i Zorana Cuculića (Marinići).

(K.Klarić)

Datum objave: 07.08.2017.