Mario Gennari osvojio Kup FEB C2

Riječki boćari Marija Gennaria pobjednici su Kupa FEB C2, Europske boćarske federacije odigranog u Ljubuškom u organizaciji Boćarske federacije BIH.

Mario Gennari je u polufinalu nakon zaostatka od 2:6 za Novim Beogradom, čiju momčad čine reprezentativci Srbije, među kojima su i nositelji svjetskih i europskih odličja, uspjeli preokrenuti rezultat i pobjedom 10:6 plasirati se u finale.

Drugi finalist bio je Val iz Herceg Novog koji je u polufinalu glatko sa 16:0 pobijedio Neum.

U finalu riječki Mario Gennari pokazao je nadmoć i sa 16:0 svladao Val, koji je u Posušje stigao pojačan višestrukim osvajačem svjetskih i europskih odličja Miroslavom Petkovićem. No, ni Petković nije mogao spasiti Val od razigranih pulena Damira Jasića, alfe i omege riječkog kolektiva.

– To je za nas bilo sve novo, mi smo došli kao kompletni autsajderi, jer dosad nikad nismo nastupali u europskom natjecanju, novi nam je bio raspored disciplina, a i protivnici su bile momčadi sa iskustvom i brojnim reprezentativcima. Kad nam je ždrijeb dodijelio Novi Beograd nismo bili presretni, jer za njih igraju gotovo svi reprezentativci Srbije. Poveli su 6:2, mi smo praktički bili na konopcima, ali uspjeli smo se probuditi i preokrenuti rezultat. Nakon toga jednostavno smo svi željeli doći do kraja i osvojiti trofej i to smo pokazali u finalu, iako nismo očekivali da ćemo pobijediti baš 16:0. Cijela ekipa je vrhunski odigrala, ne bih izdvojio nikoga posebno. Mi smo kao debitanti osvojili trofej i osigurali još jedno, četvrto mjesto hrvatskom klubu u C1 natjecanju, rekao je Damir Jasić.

Čestitke boćarima Gennaria stizale su sa svih strana, među kojima su i one predsjednika HBS Ćurka te predsjednik BSPGŽ Serđa Samblića. Iako se vrijedan trofej proslavio u Posušju, idućeg tjedna novo slavlje održat će se na jogovima BK MArio Gennari.

– Proslavit ćemo naslov pobjednika C2, ali i naslov pobjednika Treće hrvatske lige Istra, Primorje, rekao je Jasić dodavši kako iduće sezone Mario Gennari u ponešto izmjenjenom sastavu ide u Drugu hrvatsku ligu – sjever, no i sa izmjenama će zadržati nivo kvalitete te sredinu ljestvice među drugoligašima.

Za Mario Gennari pod vodstvom Damira Jasića nastupili su Josip Srića, Dean Klarić, Robert Vivoda, Mateo Načinović, Milan Čirjak i Đuro Pozder.

Valentina Prokić

(izvor: sportcom.hr)

REZULTATI:

Finale- Feuille de match Val – Mario Gennari rezultati Polufinale-Feuille de match Novi Beograd – Mario Gennari rezultati Polufinale Feuille de match Neum – Val rezultati

Kup FEB C2

Datum objave: 11.07.2017.