Europsko prvenstvo U-18 i U-23

U francuskom Saint Vulbasu od četvrtka do nedjelje, 8. do 11. veljače 2018. godine održat će se prvo Europsko prvenstvo za mlađe seniore (do 23 godine) i juniore (do 18 godina) na kojem će nastupiti i hrvatske reprezentacije.

Po izboru  Čede Vukelića, izbornika juniorske reprezentacije Hrvatsku do 18 godina predstavljat će mladi boćar  Vedran Glavić iz Ročkog Polja, Čepljan Mateo Načinović, član riječkog Vargona, te Luka Gašpar iz Ploča. Glavić će zajedno sa Načinovićem nastupiti u štafetnom izbijanju, Načinović će se natjecati i u brzinskom izbijanju, dok će Gašpar nastupiti u preciznom izbijanju.

U mlađeseniorskoj reprezentaciji, koju vodi izbornik Ante Tonči Jurjević, nastupit će braća Pero i Marin Ćubela iz zagrebačkog Zrinjevca. Zajedno će igrati u parovima, dok će Pero igrati u disciplini pojedinačno klasično u kojoj je aktualni seniorski svjetski viceprvak i mlađeseniorski svjetski prvak, a Marin u bližanju i izbijanju u krug.

U delegaciji Hrvatskog boćarskog saveza u Francusku putuju i međunarodni sudac Alen Rojnić, tehnički delegat FIB-e Marino Štefan i fizioterapeutkinja reprezentacije Vesna Hodić.

Događanja na EP možete izravno pratiti na:

Datum objave: 07.02.2018.