Boćari Primoštena pobjednici Zimske lige srednja Dalmacija

Boćari Primoštena pobjednici su „Zimske lige 2016-2017“ koja se u organizaciji Boćarskog saveza Šibensko-kninske županije održavala u boćarskoj dvorani „Bribirski knezovi“ u Šibeniku čime su obranili prošlogodišnji naslov pobjednika. U natjecanju je sudjelovalo 14 ekipa iz Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Nakon ligaškog djela natjecanja (13 kola) prvo mjesto osvojila je ekipa BK „Primošten“ , te je sa drugoplasiranom ekipom BK „Croatia“ izborila direktni plasman u polufinale. Ekipe od trećeg do šestog mjesta razigravale za preosta dva mjesta u polufinalnu.

U polufinalu ekipa „Primošten“ lako se obračunala sa ekipom „Solaris 2015“ svladavši ih rezultaom 8:0 dok je u drugom polufinalnom susretu ekipa „Croatie„ igrala nerješeno 4:4 protiv ekipe „Velebit-Benkovac“, te je izborila finale nakon razigravanja (izbijanje bulina i valjanje u krug) pobjedivši rezultatom 5:4.

Finalni susret između „Primoštena“ i „Croatie“ završio je nerješenim 4:4 rezultatom, te su u razigravanju boćari „Primoštena“  bili smireniji i uspješniji pobjedivši rezultaom 3:1, a poene su za ekipu „Primoštena“ ostvarili Ante Papak uspješnim izbijanjem bulina, te Josip Prgin i Darko Markoč uspješnim valjanjem boće u krug dok je jedini poen za ekipu „Croatie“ ostavrio Marko Skejo uvaljavši boću u krug.

Pobjednička ekipa „Primoštena“ nastupala je u sastavu:  Alen Papak igrač voditelj, Ante Papak, Renato Markoč, Darko Markoč, Josip Prgin, Jere Miliša, Gabriel Lorento Perkov, Jakov Matošin, Marko Gojević i Denis Skorić.

Pehar i medalje prvacima u ime organizatora uručili su predsjednik saveza Joso Bašić i članovi izvršnog odbora Luka Matić i Davor Klarić.

Datum objave: 09.03.2017.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez