28. kup europskih prvaka

U subotu 29. travnja počinju kvalifikacijski susreti 28. kupa europskih prvaka na kojem će od naših klubova nastupiti Boćarski klub Vargon, kao veteran i Boćarski klub Pazin kojem je to prvi nastup na ovom značajnom natjecanju.

Pazinjani će u dvorani Boćarskog centra “Aleksandar Anzur” od 14 sati u prvom susretu osmine finala ugostiti francuski Montelimar. Riječ je o klubu koji možda nije u rangu vodećih francuskih klubova CRO Lyona i Saint Vulbasa, ali  se radi o kvalitetnom članu fracuske boćarske lige te će pazinski boćari morati uložiti maksimalan napor ne bi li u dva susreta nadvisili ovakvog suparnika.

Riječani će na Podvežici ugostiti BRB Iveru, drugoplasiranu ekipu talijanskog prvensta. Naši viceprvaci najprije očekuju pobijediti suparnike na Podvežici te isto ponoviti i u gostima.

Uzvratne susrete obe ekipe igraju u gostima 6. svibnja.

Prvaci našeg prvenstva boćari zagrebačkog Zrinjevca uključit će se u četvrtfinale natjecanjanja 20. svibnja 2017.

(hbs)

Datum objave: 28.04.2017.